Framflyttad – nytt datum kommer Vingårdsmiddag med provning på Blacksta Vingård

Ord. Pris 1 195:-

Välkommen på vingårdsmiddag med det lilla extra i den sörmländska idyllen hos Blacksta Vingård När?  Nytt datum kommer Klockslag? 18... Läs mer

Välkommen på vingårdsmiddag med det lilla extra i den sörmländska idyllen hos Blacksta Vingård
När?  Nytt datum kommer

Klockslag? 18.00

Vart träffas vi? Utanför restaurangen på Blacksta Vingård

Ett unikt tillfälle att få prova vin ihop från Blacksta Vingård samt från andra svenska vingårdar i kombination med middag, visning av vingård och vineri samt en rapport om skördeläget i Sverige.

Sverige är ett vinland sedan 1999 och idag finns det ca 50 kommersiella vingårdar. De senaste 10 åren har de svenska vinerna utvecklats mycket allt eftersom man har lärt sig mer och anpassat vinodlingen efter de förutsättningar man har. I år landsatte man även ett projekt The Swedish Winetasting och i augusti kom resultatet. I en blindprovning bedömdes både svenska och utländska viner av dels en svensk jury, dels av en internationell jury. När man hade sammanställt omdömena så kom det otroligt roliga resultatet. Ett SVENSKT vin kom på plats nr 1!

Vi har vin i Sverige som vi kan vara stolta över. Men det finns inte så mycket svenskt vin på restaurangerna och på Systembolaget finns det svenskt vin på de orter nära vingårdarna. Så hur ska allmänheten få uppleva olika svenska viner? Jag vill dra mitt strå till stacken och ihop med härliga entreprenörsparet Olle och Josefin på Blacksta Vingård arrangerar jag en svensk vinprovning. Vi kommer att få prova vin som Olle och Josefin har tillverkat av gårdens Vidaldruvor men jag har även fått ta in andra viner från vingårdar runtom i Sverige.

Ihop med Olle och Josefin har vi satt ihop ett gott paket för en helkväll på vingården. Vi inleder med lite bubbel och tilltugg för att sedan gå ner och till vineriet där vi har dukat upp för provning. På vägen dit tittar vi på delar av vinodlingen. Jag besöker kontinuerligt svenska vingårdar och har rapport från läget just med skörd och kommande skörd som jag delar med mig av. Vi kommer givetvis även prata om vad svenskt vin innebär. Efter vinprovningen går vi upp till restaurangen där vi intar en middag med varmrätt och dessert.

För de som önskar går det att boka övernattning för en extra lång och trevlig upplevelse (ingår inte, bokas separat direkt till Blacksta Vingård).

Biljett: 1195 kr

Ingår fördrink, tilltugg, provning, middag med varmrätt och dessert med 1 glas vin. På plats går det att köpa till mer dryck om så önskas. Alkoholbefriade alternativ erbjuds.

Åldersgräns 18 år

Om ni önskar specialkost vänligen maila till [email protected]

Kvitto på ert köp räknas som biljett, ange ert namn vid ankomst.

Önskar man att sova över så erbjuder Blacksta dubbelrum med frukost för 2400 kr/ 2p

Boende bokas direkt till [email protected]

https://blackstavingard.se/

 

Slut i lager

Produktdetaljer

Vikt 1 g
Dimensioner 1 × 1 × 1 cm
Kategori:
Den här produkten säljs av: