Boka din egen sommelier

Ord. Pris 3 500:-

Nu kan du boka din egen sommelier!

Ibland kan man ha svårt att komma iväg på specifika datum och tider då provningar sker eller så kanske man har ett tillfälle då man önskar en extra aktivitet. Då kan man boka en egen provning. Du kontaktar mig och tillsammans kommer vi fram till ett bra datum, tid och vilket tema det ska vara på provningen. I det praktiska så finns det en detalj som skiljer på de publika provningar som jag har med restauranger och det är drycken. Den får du köpa in själv med hjälp av en lista som vi kommer överens om.

PRISBILD

Priset för en provning beror på antal personer, när, vart och vilket tema ni önskar och nivån på detta tema. Ett riktpris är från 3500:- vilket är min minimum debitering. Jag har inte minimum på antal personer, ni kan vara 1 eller 2 personer som kanske vill ha intensiv utbildning inom vinkunskap. Vad gäller maximalt antal personer så beror det på syftet med provningen. Ni kan vara 100 personer, då anpassar vi temat så det fungerar för 100p och jag tar med assistenter som får hjälpa till under provningen.

FÖRSLAG TEMAN

Bubbelskola – vi provar Cava, Crémant, Prosecco, Champagne och går igenom vad som är skillnad i form av druva, land och tillverkning.

Vinskola – vi provar olika vita och röda och går igenom skillnader i tillverkning, smak och doft. Grundlig genomgång i provningsmetodik.

Champagne – olika typer. Vi provar blanc de blanc, blanc de noir, vintage och en standard cuvée och jämför smaker samt tillverkning och druvsorter.

Champagne – årgång. Vad händer med champagne vid lagring är tema. Vi provar olika årgångar och jämför smaker och pratat om processen samt varför det bara blir årgångschampagne vissa år.

Engelska mousserande viner. Södra England har ett klimat och bra förutsättningar för att skapa riktigt bra mousserande viner som i en del fall står sig mot champagne. Vi provar olika typer från olika gårdar och går igenom dessa förutsätttningar och jämför mot champagne.

Naturviner. Vad är det för viner som går under denna beteckning? Vad smakar de? Hur ser dessa producenter på odling och tillverkningsprocess?

Italien från norr till söder. Landet är otroligt komplex med otroligt många olika druvor och alla olika regioner. I denna provning går vi igenom de olika regioner och jämför vad gäller terroir.

Udda vinländer. Ryssland, Georigen, Armenien – väldigt gamla vinländer men ofta okända för många. Vi pratar vinhistoria och provar både röda viner och qevriviner som visar den gamla tekniken för tillverkning och lagring.

Går även att kombinera vinprovning med mat som ost- och vin, vin- och choklad, vin- och lakrits m.m.

Det här är bara ett urval, som ni förstår kan man kombinera och skapa provningar i oändlighet.

CASE

Här är lite exempel på genomförda provningar som lite inspiration.

  1. 40 års fest med bubbelprovning som inledning på festen.
  2. Vinklubb med bubbelprovning med syfte att lära sig mer.
  3. Vinklubb med Rhôneprovning för att lära sig mer om regionen, druva och viner.
  4. Företagsträff – aw med information kring nya produkter avslutades med trevlig samvaro kring en ölprovning med tillbehör.
  5. Jubileum företag – företag som ville fira jämna år hade en ölprovning som lättsam aktivitet.
  6. Butikslansering – butik som bytte lokal ville göra nåt extra för sina kunder och tog in Spirit by Me för att bjuda på alkoholfria fördrinkar och prata trender inom mat&dryck.
  7. Camping – ost- och vinprovning som extra underhållning för sina stamgäster.
  8. Födelsedagspresent – Spirit by Me arrangerade exklusiv tre-rätters middag med provning av dryck.
  9. Födelsedagspresent – whiskyprovning för födelsedagsbarnet med dess släkt och vänner.
  10. Födelsedagspresent – choklad med anpassade viner och alkoholfria alternativ för födelsedagsbarn och dess släkt med även mindre barn som uppskattade chokladen.
Artikelnr: P104 Kategori: Etikett:

20 i lager (kan restnoteras)

Den här produkten kan endast hämtas i butik
Den här produkten säljs av:

Mer information

Vikt 1 g
Dimensioner 1 × 1 × 1 cm